Υλικά

  • 3 & 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 κουταλιά κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
  • 1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
  • 1/2 κούπα σταφίδες ξανθές
  • 1/2 κούπα σταφίδες μαύρες
  • 1 κούπα εκλεκτό ελαιόλαδο
  • 1 κούπα πετιμέζι
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 κούπα ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη κοσκινίστε το αλεύρι, τη σόδα, τη κανέλα και το γαρύφαλλο. Σε μπολ ανακατέψτε τα καρύδια και τις σταφίδες, ρίξτε 2 κουταλιές από το μείγμα του αλεύρου και αλευρώστε τες. Χτυπήστε 3΄λεπτά στο μπλέντερ το λάδι, το πετιμέζι, το χυμό πορτοκαλιού και την ζάχαρη. Αδειάστε το μείγμα στη λεκάνη με το αλεύρι και ανακατέψτε. Προσθέστε τις σταφίδες και τα καρύδια. Αλείψτε με λάδι ένα ταψάκι με διάμετρο 30 εκ. και πασπαλίστε το αλεύρι. Αδειάστε την πετιμεζόπιτα στο ταψί και ψήστε στους 175ο C, 50΄λεπτά περίπου.

Καλή επιτυχία!