Υλικά

  • 1.100 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 & 1/2 κουταλάκι σόδα
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλιά κοφτή κανέλα ψιλή
  • 1 κουταλάκι κοφτό γαρύφαλλο κοπανισμένο
  • 3/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 κούπα πετιμέζι
  • 1/3 κούπας μέλι
  • 2 κουταλιές κονιάκ
  • κούπα νερό χλιαρό

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ζυμώματος κοσκινίστε το αλεύρι με τη σόδα, το αλάτι, τα μυρωδικά και κάντε ένα λάκκο στη μέση. Χτυπήστε 2 δευτερόλεπτα στο μπλέντερ τα υπόλοιπα υλικά. Ρίξτε τα υγρά υλικά μέσα στα στερεά. Ανακατέψτε μ΄ένα κουτάλι, παίρνοντας το αλεύρι λίγο- λίγο από τριγύρω, ώσπου να πετύχετε μια ζύμη μαλακιά. Ψήστε τα μουστοκούλουρα στους 180ο C, 15΄λεπτά περίπου.Πρέπει να είναι μαλακά. Όταν κρυώσουν φυλάξτε τα σε πλαστικά σακουλάκια κλεισμένα καλά γιατί στεγνώνουν γρήγορα.

Καλή επιτυχία!