Υλικά

  • 1 κούπα μέλι πορτοκαλιάς  (και λίγη ζάχαρη προαιρετικά)
  • 3 κούπες σουσάμι (αποφλοιωμένο και μη αποφλοιωμένο)
  • Καρβουνίζω το μισό σουσάμι και το υπόλοιπο νωπό
  • Ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Βάζουμε το μέλι με το ξύσμα σε κατσαρόλα και το βράζουμε 3 με 4 λεπτά να φτάσει στους 125 βαθμούς. Προσθέτουμε σουσάμι  και βράζουμε για 3 με 4 λεπτά ακόμη ενώ ανακατεύουμε. Λαδώνουμε μια λαδόκολλα κι απλώνουμε το μείγμα με ελαφρά βρεγμένα χέρια. Κόβουμε σε κομμάτια.

Καλή επιτυχία!