Υλικά

  • 1 κρεμμυδάκι
  • Λάδι
  • 1 κούπα πικάντικο τραχανά χειροποίητο (της παπαδιάς)
  • Πάπρικα καπνιστή
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε λάδι. Προσθέτουμε τον τραχανά και τον περνάμε λίγο στο λάδι. Ρίχνουμε 3 κούπες ζεστό νερό και βράζουμε 3 με 5 λεπτά. Σερβίρουμε με ψωμί καψαλισμένο σε μπουκιές σε λάδι ή βούτυρο. Τέλος προσθέτουμε μυζήθρα ή φέτα ή παρμεζάνα.

Καλή επιτυχία!