Υλικά

  • 1/2 κιλό πετούρες (της παπαδιάς)
  • 1-2 κολοκυθάκια
  • 1-2 μελιτζάνες
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 κόκκινη πιπεριά ή φλωρίνης
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 με 2 σκέλια σκόρδου
  • 1 κούπα τριμμένης ντομάτας
  • 1 κουταλάκι πελτέ (λιαστό της παπαδιάς)
  • σε 1/2 ποτήρι νερό λίγη ζάχαρη
  • αλάτι-πιπέρι-ρίγανη-μαϊντανό-δυόσμο
  • τυριά τριμμένα που λιώνουν  ή μπεσαμέλ

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι,  το σκόρδο και τα λαχανικά μας. Σβήνουμε με  τρίμμα ντομάτα και τον πελτέ. Προσθέτουμε μπαχαρικά και λίγη ζάχαρη. Στρώνουμε σε ένα πυρέξ τις πετούρες. Προσθέτουμε τη σάλτσα λαχανικών, μετά προσθέτουμε πάλι τις πετούρες και ξανά τη σάλτσα. ΠΡΟΣΟΧΗ! Να είναι αρκετά τα υγρά για να γίνει το ζυμαρικό μας. Τελειώνουμε με τυριά τριμμένα της αρεσκείας μας ή την μπεσαμέλ. Ψήνουμε σε φούρνο γύρω στα 15 με 20 λεπτά σε αέρα. και στο τέλος με τις αντιστάσεις μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά μας. Καλή επιτυχία!